:-)

hyep sume...

Assalamualaikum dan salam sejahtera sume...

korg sume pe kaba? sihat ke tidak? dah mandi ke belom? hahah... tetibe sal mandi lak an... ada kait pe antara mandi dengan sihat... rasenye sume taw kan, kalo kite neyh tak mandi, kotor, tak bersih, macam-macam penyakit boleh datang serang... haha, kua dah falsafah doktor aku...

kuat merepek betol lah aku arini an... okay, straight to my point jea lah yerk an.. hahah... okay, first of all, Alhamdulillah, blog aq dah semakin sihat... baru-baru neyh die wat hal... habis hilang sume setting blog aku... tapi, lepas geledah then reset macam-macam, barulah kembali normal, cuma ada beberapa lagi lah yang tak dapat disettle kan lagi... take time maa...

stop bout that things, okay... haa, korang ada bace tak, entry aku yang sebelom neyh? aku ada gtaw yang aku akan wat satu entry khas tok kengkawan aku... haha, nak luah depan-depan tak berani... sebab aku neyh bukan jiwang orangnya... aku jenis yang biasa jea, sempoi, tak reti nak jiwang sangat haih...

so aku dah karang satu puisi @ syair @ sajak @ pantun buat mereka... hahaha... nak buat karangan macam tak cukop page... hahah, macam banyak sangat tue... berlagaknye aena oit... hahah...

Terima Kasih
Atas sume yang korang pernah bagi
Atas sume yang korang pernah buat
Atas sume pengorbanan korang
Untuk sume yang korang buat untuk aku

Aku hargai
Semua pengorbanan korang
Semua yang korang bagi
Semua yang korang pernah buat
Untuk sume yang yang korang buat untuk aku

Maafkan aku
Andai aku jahat
Andai aku nakal
Andai aku buat korang susah
Andai aku tak dengar cakap
Andai aku menyusahkan korang
Andai aku yang buat korang sedih
Andai aku lah yang buat korang nangis
Andai aku buat korang berubah
Andai aku bersalah

Ketahuilah bahawa
Aku tak pernah lupakan korang
untuk setiap apa yang aku lakukan
aku akan ingat korang
Aku tak pernah berniat untuk melukakan hati korang
untuk setiap kesilapan yang aku lakukan
sume di luar kawalan
Aku sentiasa menghargai
setiap perbuatan, barang dan kata-kata
yang pernah korang bagi

okay, enough untuk sajak aku tue... hahah, sebenarnya, aku dah tak ada idea nak karang lagi dah... otak neyh dah tepu weyh... tue dah sehabis jiwang dah tue... hahaha... tak sumenye dapat diluahkan dengan kata-kata mahupun dengan tulisan... kekadang ada benda yang kite hanya simpan dalam aty... haih...

okay, actually, aku ada satu lagi story... maybe in next entry... nak taw sal pe??? haa, next entry sal surprise bday... haa, so tunggu jea lah next entry aku yea... hehe... daa...

Assalamualaikum...

1 comment:

wisata bakti alam said...



kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)